2023.10.27

Megjelent Pozsgay Gyula második képregénykönyve, a nagy sikerű „Öreg Tigris” folytatása, ami a külföldi best-seller listákba is bekerült.

Ezen alkalomból szoftverbemutatóval egybekötött képregény bemutatót és dedikálást tartunk, ahol beleláthattok az alkotási folyamatokba, tippeket-trükköket láthattok, valamint személyesen is feltehetitek kérdéseiteket. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

1944 nyara. A II. világháború, legalábbis Magyarország számára, a végéhez közeledik.
A Szövetségesek bombázói százasával lepik el az eget, útban a magyar és német célpontok felé.
„Amerikai szezon” A magyar légierő 101-es „Puma” vadászrepülői maguk között így nevezik ezt az időszakot. Semmi esélyük rá, hogy szembeszálljanak a hatalmas túlerőben lévő ellenséggel.
A magyar „Pumák” Messerschmitt Bf 109 G-6 vadászgépei mégis nap mint nap felszállnak.
Életüket adják a hazájukért.
Róluk, és „ászukról”, vitéz nemes Molnár Lászlóról mesél Pozsgay Gyula új képregénye.
Pozsgay Gyula a „repülős képregény” műfajának egyik nemzetközileg is elismert sztárja. Első könyve, a 2022-ben, a Paquet francia-svájci kiadó Cockpit sorozatában megjelent Öreg Tigris heteken keresztül a nyugat-európai képregényeladási toplisták élén tartózkodott. Újabb kötete, Az Ifjú Oroszlán most a Dunántúl feletti II. világháborús légicsatákról ad nemcsak izgalmas, de technikailag is pontos beszámolót.

A kiadó oldalán meg is vásárolhatod: https://kepeskronikak.hu/kepregeny/az-ifju-oroszlan/

Pozsgay Gyula – grafikus, illusztrátor
Tanulmányait a BME Építészmérnöki Karán és a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján végezte. Grafikai tudását autodidakta módon szerezte, portfóliójában megtalálhatóak számítógépes játékok, társasjátékok, könyvborítók, sci-fi, fantasy, történelmi, műszaki illusztrációk, marketinganyagok, arculattervek, és képregények.
2022-ben jelent meg több nyelven első önálló képregénye az Öreg Tigris, mely Franciaországban, Hollandiában, és Magyarországon is felkerült a képregényes bestseller listákra.

A bemutatkozó interjú itt olvasható.

Clip Studio Paint – illusztrációkészítés
Ha már ismered a digitális rajzolás alapfogalmait és szeretnél megismerni egy kifejezetten illusztrációk készítésére kifejlesztett célszoftvert, akkor a Clip Studio Paint alkalmazást neked találták ki!

  Helyszín*

  Képzés típusa*

  Név*

  E-mail cím*

  Telefonszám*

  Adatvédelmi nyilatkozat »

  *Az űrlap elküldése nem számít megrendelésnek, küldjük a további tudnivalókat