Nagy örömmel és izgalommal jelentjük be, hogy elindítottuk az új developedia.hu nevű weboldalt, ami jelen pillanatban a legátfogóbb magyar nyelven elérhető kifejezetten Unity játékfejlesztésre koncentráló online tudásbázis.

Az oldal jelenleg leginkább kezdő és középhaladó fejlesztőknek szól, ám nagyobb tapasztalattal rendelkező játékfejlesztők is biztosan találni fognak újdonságokat, érdekességeket az online oktatóanyagunkban. Az oldal tartalma, anyaga folyamatosan bővülni fog, ezzel célunk, hogy egyre magasabb szintű témákat is be tudjunk mutatni mind az általános programozás, mind a játékfejlesztés terén. A platform célja, hogy segítséget nyújtson a kreatív ötletek videojáték motoron keresztül történő megvalósításához.

A weboldal nem csak a Unity Editor használatát mutatja be, de kifejezett hangsúlyt fektet a Unity alatti C# programozásra is, amit az alapoktól építünk fel. Programozói előismeret nem szükséges.

Az anyag a 3D Studio – Unity játékfejlesztés és programozás kurzusához készült, és ez nőtte ki magát egy weboldallá. Ezen képzés magyar nyelvű, kis csoportos és élőben zajlik Budapest szívében. Újonnan meghirdetett induló képzéseink itt tekinthetők meg.

Miért pont Unity?

Az Unity játékfejlesztői platform egyike a legnépszerűbb és legszélesebb körben elterjedt eszközöknek a játékfejlesztésben, és több oka is van annak, hogy miért választják sokan ezt a motort projektjeik megvalósításához. Íme néhány tényező, amelyek miatt az Unity jó választás lehet:

1. Univerzalitás:

Az Unity nemcsak játékfejlesztésre használható, hanem széles körű alkalmazások készítésére is. Legyen szó mobiljátékokról, virtuális valóság alkalmazásokról, okostelefonos játékokról vagy akár számítógépes konzolos fejlesztésekről.

2. Könnyű használat

Az Unity felhasználóbarát felülettel rendelkezik, és könnyen megtanulható, különösen a kezdők számára. A vizuális szerkesztő és az intuitív munkafolyamatok lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy gyorsan létrehozzanak prototípusokat és valósítsák meg ötleteiket.

3. Kiterjedt közösség:

Az Unity egy hatalmas fejlesztői közösséggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy könnyű segítséget találni, ha valaki elakad egy probléma megoldásában. Fórumok, közösségi oldalak és események révén a Unity használói rendszeresen megosztják tapasztalataikat és tudásukat.

  1. Multiplatform motor

A Unity-vel készült szoftverek egyaránt futtathatók, mobilon asztali operációs rendszereken és a mai modern konzolok mindegyikén.

Miért DeveloPedia.hu?

Az UnityPedia.net küldetése, hogy könnyen hozzáférhetővé tegye az elméleti tudást és a gyakorlati készségeket mindenki számára, aki érdeklődik az Unity játékfejlesztés és C# programozás iránt. Az oldalon különböző szintű anyagok találhatók, beleértve az alapoktól induló bevezetőket, haladó tervezési mintákat, és az aktuális trendekre fókuszáló cikkeket is.

Tartalmi kínálat

Az oldalon található tartalmak folyamatosan bővülnek, hogy mindig a legfrissebb információkhoz és technológiákhoz juthass. A következő típusú tartalmakat kínáljuk:

  1. Elméleti Anyagok: Több mint 100 elméleti lecke rendszerbe foglalva. Az alapoktól induló részletes leírások, amelyek segítenek megérteni az Unity és C# alapelveit.
  2. Feladatok: Több, mint 150 gyakorlati példa és kihívás, amelyek segítenek elmélyíteni a megszerzett tudást, mind megoldással és magyarázattal együtt.
  3. Segédletek: Puskák, rövid összefoglalók, fogalomtár, kiegészítők…
  4. Cikkek: Érdekességek, naprakész információk, tippek és trükkök az aktuális trendekről és fejlesztésekről. Legújabb cikkünk például a C# típusok méretével foglalkozik. Ez épp egy kifejezetten mélyebb téma: Olvass bele bátran!
  5. Tutoriálok (Hamarosan): Kész projektek bemutatva lépésről lépésre teljes forráskóddal együtt.

Fizetős Tartalmak

Bizonyos tartalmainkhoz való hozzáférés fizetős, hogy támogathassuk az oldal fenntartását és a minőségi tartalmak további fejlesztését. A fizetős tartalmak különleges előnyöket, például teljes projektekhez szóló forráskódokat, több elméleti leírást és feladatok megoldásához való hozzáférést jelent.

Figyelem!

  1. A 3D Studio játékfejlesztői képzésén résztvevő hallgatók 6 hónap ingyenes hozzáférést kapnak a Unitypédia prémium tartalmaihoz!
  2. Akik előfizetnek a Unitypédia örök-tagságra, és később döntenek úgy hogy jelentkeznek a tantermi képzésre, azoknak a teljes díjat levonjuk az élő oktatás árából.

Csatlakozz hozzánk és Fejlessz Velünk!

developedia.hu nem csak egy weboldal, hanem egy közösség, ahol a fejlesztők megoszthatják tapasztalataikat, kérdéseiket feltehetik, és egymást inspirálhatják. Csatlakozz a Discord csoporthoz itt! és légy részese egy olyan közösségnek, ahol a kreativitás és tudás egyesül!

Üdvözlettel,

Marosi Csaba, az oldal fenntartója

📞 Telefonszám: +36 20 359 74 22

📧 E-mail cím: marosi.csaba@3d-studio.hu