A korábban Facebook, Inc.-ként ismert Meta Platforms 2020-ban dobta piacra új VR-készülékét, a Meta Quest 2-t (Oculus Quest 2-t), ami már kacérkodott az AR-rel, azaz kiterjesztett valósággal is, ami a Metaverzum egyik legfontosabb része. Nemrég pedig Mark Zuckerberg és csapata bejelentették a Meta Quest Prót, ami ennek továbbfejlesztett változata, és ami a kevert realitásra és az ebben folytatott interakciókra vagyis a tervezésre, alkotómunkára lett kihegyezve.

Ezért sem meglepő, hogy az egyik legjobb 3D alkotó szoftverét, a Substance-t bevonva, az Adobe és a Meta a közelmúltban bejelentették, hogy együttműködést folytatnak az új Meta Quest Pro platformon.

A korporáció foglalkozik a metaverzum tartalomkészítés problémájával, és az alkotók új generációját szeretné a jövőben hatékonyan ellátni intuitív 3D-s alkotói eszközökkel. Ennek köszönhetően a felhasználók a Meta Quest Proval és a Meta Quest 2-vel, a virtuális valóság fejhallgatók legújabb innovációjával készíthetnek és oszthatnak meg majd 3D tartalmakat és élményeket egymással.

További információkért kattints ide!

Forrás: Szoftver.hu