Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?

Csorba Csaba vagyok, 32 éves. Jelenleg betanított munkás vagyok egy asztalos műhelyben, hobbiként űzöm a 3D modellezést.

Volt bármilyen grafikai irányú előképzettség?

Nem volt. 2016 körül ismerkedtem meg a 3D modellezés fogalmával, elsők közt 3D számítógépes grafikus szoftver eszközkészleteket használtam (Source Filmmaker, Garry’s Mod stb.). 

Honnan merült fel a 3D ötlete? Foglalkoztál vele korábban?

2017-ben a Blender 2.7-es változatával próbáltam ismerkedni, de elég hamar elvesztettem az érdeklődésemet, majd 2019-ben egy tutorial videó sorozat alapján kezdtem el ismét használni a 2.8-as verziótól. Azóta használom, minden héten előveszem ha valami motivál engem, gyakoroltam, fejlesztettem önmagamat. Követek pár embert, akik olyan szinten űzik, hogy kedvet kaptam arra, hogy én is foglalkozzak ezzel komolyabban, lényegében így egy új világ tárult elém, aminek én is a részese szeretnék lenni. 

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?

Őszintén szólva arra számítottam, hogy olyanokat fogok hallani, amiket tudok. De a tanfolyam során részletesebben ismertem meg a modellezés folyamatát. Így a tanfolyam végén rájöttem, hogy a képzés előtt csak a felszínét ismertem az egésznek, immáron mélyebben megismertem a valódi működését. És ha lenne olyan ember, akit ugyanúgy érdekelne a 3D, ezt a tanfolyamot ajánlanám neki.

Tanfolyam „utóélete”, jövőkép, tervek?

A válaszom egyszerű: ismétlés, gyakorlás, portfolió készítés, és alkotni, amit csak tudok és ahogy lehetséges! Emellett nem marad ki egyéb ötletek is, mint pl. látványtervezés, animáció, saját logó vagy modell elkészítése, és a 3D nyomtatás is felkeltette érdeklődésemet. Amennyiben meg is tudnám oldani, munkát is szeretnék ebben vállalni, és ha lehetséges, munkahelyváltás is szóba jöhetne a közel- vagy távoli jövőben. A munkám az abból a hobbimból nőne ki, amit szeretek is csinálni, ebben lehetek igazán önmagam.

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként és péntekenként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 8 fős csoportokban, gépeket biztosítunk! Felnőttképzési rendszerben.

Várjuk jelentkezésed!