Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?

Erdélyi Rita vagyok, grafikusként és illusztrátorként dolgozom.

Volt bármilyen grafikai irányú előképzettség?

Tanulmányaim során nagy hangsúlyt kapott a klasszikus, sokszorosító grafikai eljárások és a tanulmány rajzok. Munkáim során tanultam bele a számítógépes programokba, elsősorban a Photoshopba és az Illustratorba.

Honnan merült fel a 3D ötlete? Foglalkoztál vele korábban?

Mint annyi más embernél, nálam is a COVID berobbanása megváltoztatott sok mindent, megálljt parancsolt és rá kellett ébrednem, hogy valami hiányzik és kicsit bele is fásultam az eddigi munkáimba. Ezért új kihívásokat kerestem, illetve felmerültek az építészeti látványtervek fokozott igénye is. Első kérdés az volt, hogy melyik 3D program elsajátítását válasszam. A Blenderre azért esett a választásom, mert számomra barátságosabb a kezelőfelülete, sok területen alkalmazható (pl. sculpting, textúra festés, stb.), és nem utolsó sorban ingyenes. Először youtube videókból próbáltam közelebbről megismerni a programot, de hamar felmerültek olyan kérdések amiket a videók nem válaszoltak meg. 

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?

Nagyon jónak tartom, hogy nem csak a Blender program bemutatásáról van szó a tanfolyamon, hanem az alap 3D fogalmakról és munkafolyamatokról is. Nagyon intenzív és logikusan felépített tananyagot kaptunk. Személy szerint, azt is elfogadhatónak tartottam volna, ha több alkalmas lett volna a kurzus, így szellősebb az anyag. Aki komolyabban szeretne foglalkozni a 3D világával, annak szerintem elengedhetetlen egy ilyen alapozó tanfolyam.

Tanfolyam „utóélete”, jövőkép, tervek?

Nagyon sok ötletem és elképzelésem van, hogy miket csináljak, mik legyenek az első munkáim. Nagyon inspiráló számomra a 3D, úgy érzem kitágult előttem a világ. Elsősorban mégis az építészeti látványtervezéssel kezdenék és haladnék tovább a karaktertevezésig. 

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 8 fős csoportokban, gépeket biztosítunk! Felnőttképzési rendszerben.

Várjuk jelentkezésed!