Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?

Sziasztok, Fork Imre vagyok, Art-Directorként dolgozom több, mint 10 éve, amit egy Street-Art karrier kísér gyerekkoromtól a mai napig. Tervezőgrafikusként dolgozhattam a Dreher, Jagermeister, Budapest Park, Unicum, BMW, Coca-Cola, Sportszelet, Tisza cipő, Milka, Pepsi, Viasat, Nemzeti Lovarda, Hooligans, Tankcsapda, Slow Village stb. márkákon, amíg graffitisként bejártam Európát a Molotow márka kelet európai nagyköveteként. A hobbim szerencsére a munkám lett, így 5 éve mint szabadúszó designer építhettem saját márkámat.

Munkáimra jellemző a digitális de egyszerre képregényes és realisztikus hatás is, imádom részekre bontani a kompozíciót, és egyszerre több réteget, helyet és időt megmutatni. A vizsgamunkám is ezen alapult, ahol egyszerre mutatom meg az otthonom kívülről és belülről 😉

Volt bármilyen grafikai irányú előképzettség?

Dekoratőrként végeztem 2007-ben, itt emelt óraszámban tanultunk tervezni és kivitelezni. Ezután tudatosan építettem portfóliómat, hogy minél több projektben tudjak később részt venni. Munkáimat mindig szabadkézi rajzzal és ötleteléssel kezdtem, különböző digitális 2D-s programokkal fejeztem be, így az Adobe csomag jó barátom lett az évek alatt. 

Honnan merült fel a 3D ötlete? Foglalkoztál vele korábban?

Az elmúlt pár évben egyre több projekteknél nőtt a 3D látványtervek igénye ügyfél részről, ami a gyártást és a kliens élethű tájékoztatását is segítette volna. A 2 dimenziós tervezés sokszor szabott határt vagy nehezítette meg végeredmény elkészítését megfelelő minőségben. Az utóbbi években elkezdtem kisebb / nagyobb méretű installációkat tervezni és kivitelezni, ehhez jó segítség lett volna a 3D látványtervezés :S Próbáltam pár népszerű 3D programot tutorialokból megtanulni, de mindig félbemaradt időhiány miatt. Sajnos saját designstúdióm be kellett zárnom a jelenlegi gazdasági helyzet miatt, így lett pár hónap szabadidőm tavaly év végén, így nem volt kérdés hogy most belefogok a tanulásba, és egy jól célzott hirdetés után egyenes út vezetett a 3D-Stúdióhoz 😀

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?

Szuperintenzív volt, sok hasznos és gyakorlatias tudást kaptunk kevés idő alatt. A hely, a jegyzetek és a kapott anyagok rendben voltak, élmény volt így tanulni, és bele látni ebbe a szakmába.

Tanfolyam „utóélete”, jövőkép, tervek?

Idei munkáimban már aktívan használom a tanultakat. Festményeimet már 3D animációkkal is fel tudom majd tuningolni, szobraimat pedig 3D nyomtatott elemekkel hozhatom még jobban térbe.

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 8 fős csoportokban, gépeket biztosítunk! Felnőttképzési rendszerben.

Várjuk jelentkezésed!