Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?

Lovas Krisztina vagyok. Egy ismert webáruháznál dolgozom, ahol különböző adminisztrátori és ügyfélszolgálati teendőket, valamint képviseletet látok el.

Volt bármilyen grafikai irányú előképzettség?

Autodidakta módon megtanultam Photoshopot kezelni. A hagyományos képretusálás és fotófeljavítás helyett inkább absztrakt képszerkesztéseket, fotókollázsokat készítek, például háttérképekhez.

Honnan merült fel a 3D ötlete? Foglalkoztál vele korábban?

Tavaly sikeresen elvégeztem egy kezdő Unreal Engine tanfolyamot, amit nagyon érdekesnek találtam. Itt találkoztam először a Blenderrel. Csak egyszerűbb dolgokat készítettünk, például low-poly aszteroidákat és lövedékeket a projecthez.

Ugyan nagyon sok a letölthető asset, de azok valahogy sohasem pontosan olyanok, amilyet én szeretnék. Innen jött az ötlet, hogy alaposabban beleássam magam a Blender világába. A hírhedt fánkos tutorialt végigcsináltam ugyan, de jelenleg már úgy látom, hogy az a legrosszabb módja annak, hogy megtanuld a programot kezelni.

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?

Az élő oktatás hatékony, és határozottan a tanfolyam előnyére vált. A tananyag logikusan és összeszedetten volt felépítve, az alapoktól kezdve minden fontosabb eszközt, technikát átvettünk.

Az anyag viszont nagyon masszív, tehát csak ismételni tudom a többi résztvevőt. Folyamatos jegyzetelés, valamint nagy mennyiségű, egyéni munka és tanulás vállalása szükséges ahhoz, hogy a tanfolyam pozitívan záródjon.

Tanfolyam „utóélete”, jövőkép, tervek?

Jelenleg a saját stílusom kialakításán dolgozom, amivel a saját portfóliómat szeretném elkészíteni. Illetve még idén folytatom az Unreal Engine tanulását. Szeretnék indie játékokkal foglalkozni. Illetve már vállaltam is egy projectmunkát egy szervezet számára, ahol 3D nyomtatásra fogok létrehozni modelleket.

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 8 fős csoportokban, gépeket biztosítunk! Felnőttképzési rendszerben.

Várjuk jelentkezésed!