Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?

Tóth Márton vagyok és nagyon szeretek rajzolni, programozni és videojátékot készíteni. Computer Science területén folytatom tanulmányaim, valamint a művészet is nagyon érdekel.
Éppen ebből az okból kifolyólag leginkább a mérnöki és a művészi tudás ötvözése mozgatja a fantáziám.
Nagyon inspirálóan hat rám ez a videoklip és hiszem, hogy kitartó munkával és tanulással idővel én is hasonló alkotásokat fogok tudni létrehozni.

Szeretem amikor valaki nem feltétlenül a funkcionalitás érdekében hoz létre komplex algoritmusokat, hanem csupán azért, hogy valami szépet alkosson.
A fenti videoklip sem animáció, hanem egy modellezett kis világ. De ilyenek a videojátékok rejtett mechanikái is, amik sokszor annyira komplexek, hogy megkapjuk azt az illúziót, hogy a játék világa él és lélegzik. Mert ahogy a valóságban sem, már a modern játékokban sem tudjuk feltérképezni a legmélyebb ok-okozati összefüggéseket.
Ezért tudunk meglepődni és csodálkozni rajtuk, ami szerintem a legfontosabb szempont.
De játék is csak addig tud varázslatos lenni, amíg mögé nem látunk. És ha lehull a lepel, már csak egy logikai kapcsolatokból álló komplex rendszert fogunk látni. Viszont én valamiért fordítva működök, mert pont az ilyen rendszerekben látom a szépséget.

Honnan merült fel a 3D ötlete?
A Szárnyas fejvadász 2049 a kedvenc filmem, és az „emlékkészítő lány” a kedvenc karakterem. Mindig is ki akartam próbálni a munkáját, és szerintem a mi világunkban
ehhez a 3D és a Blender áll a legközelebb. (Bár most az új AR technológia miatt az is elképzelhető lett, hogy egyszer tényleg „magunk köré” fogunk modellezni,
ami nagyon izgalmasan hangzik.)

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?
Nagyon élveztem az órákat, ami annak is volt köszönhető, hogy egy nagyon jó kisugárzású társasággal együtt tanulhattam. Külön hálás vagyok a bensőséges hangulatért,
mert fejlődtem abban, hogy sokkal bátrabban fel merem tenni a kérdéseimet.
A kép concept art eredetije: https://www.behance.net/gallery/78831851/Futuristic-Micro-Apartments/modules/457446001

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 8 fős csoportokban, gépeket biztosítunk! Felnőttképzési rendszerben.

Várjuk jelentkezésed!