UPDATE: Megjelent, és rendelhető a linken: https://3d-studio.hu/bevezetes-a-3d-vilagaba-blenderen-keresztul/

Végfázisba ért a magyar nyelvű Blender tankönyv, mely az aktuális 3.5 verzióig mutatja be a szoftver működését.

A könyv fő fókuszában az általános 3D alapismeretek, fogalmak és maga a workflow áll, ugyanis az összes programnál az alapok ugyanazok, csak a megoldásokban különböznek. Amikor bármelyik 3D programot tanulod, a belső logikáját, felépítését kell megértened. A Blenderben található megoldásokat fogjuk alapul venni. A könyv nem konkrét projektekre fókuszál, hanem egy sokkal általánosabb tudást kíván átadni, hogy az ismereteket kombinálva mindenki arra tudja használni amire szeretné.

Hangsúlyosak a kiegészítő ismeretek, a háttérben zajló folyamatok megismertetése.

További cél, hogy inspirációt és útmutatót is nyújtson, valamint egy újfajta szemlélet kialakítását. Nem csak technikai leírást szeretnék adni, igyekszem a lehető legtöbb aspektusból megvizsgálni mindegyik témakört:  történelmi, informatikai-háttér, működési leírás, művészi szemlélet szerint is.

A könyv nem tartalmaz illusztrációkat, sem screenshotokat, csak szöveges leírást, 480 oldalon keresztül. Csak fizikai formában kerül forgalmazásba!

A könyv alapja a 2020 óta tartó Blender tanfolyam tananyaga és jegyzetei. Segítségével magtanulhatod a Blender mindenre kiterjedő használatát, beleértve a modellezést, sculptolást, curve-k használatát, UV-zást, textúrafestést, materialok beállítását, riggelést, animálást, fizikai szimulációkat, részecske- és hajrendszereket, folyadék- és füstszimulációkat, motion trackinget, kamera beállításait, a fényeket, a renderbeállításokat, a kompozitálást valamint a vágást is. A projektek és a munkafolyamatok optimalizálását, előkészítését akár játékfejlesztéshez is. Megismerkedhetsz olyan fogalmakkal mint a PBR, HDRI, Hard Surface, Rigid Body, Soft Body, AOV, Global Illumination, Ambient Occlusion, IES, FPS, Dof, sRGB, Normal, N-gon, Polycount, Origin, Pivot, Z-Depth, FFD, Nurbs, Loft, Sweep, CSG, Aliasing, BSDF, IK, SSS stb.

Megjelenés várható dátuma: Április 17! Hamarosan elérhető lesz a webshop is, ahol rendelhető lesz Foxpost kiszállítással, vagy helyszíni átvétellel a Szív utcában.