Először is: Miért fektess magadba?
Vírusok egymás után, háború, infláció. Világunkban közhely, de a kiszámíthatatlanság lett az egyedüli biztos pont. Sokakban felmerül, mibe fektessen ebben a követhetetlenül változó környezetben? Értékpapír, befektetési arany, esetleg kriptó?
Nincs egyértelműen jó válasz. A legbiztosabb megoldás, ha MAGADBA FEKTETSZ. A megszerzett tudásoddal több lábon leszel képes állni, kevésbé vagy kitéve a hektikusan változó környezetnek, ha nem is konkrétan 3d területen helyezkedsz el, mégis értékesebb leszel a munkaerő piacon,
mert előbb-utóbb bárhol felmerülhet az igény rá, annyira sokrétűen használható tudás. Ezen kívül szemléletet ad, a tnafolyamon is nagy hangsúlyt fektetünk erre: nem csak a szoftverhasználatot tanítjuk, hanem a megfelelő hozzáállást, új perspektívákat is.
A tanfolyam árát igyekeztünk úgy alakítani, hogy gyakorlatilag bárki számára elérhető legyen!
Az általánosságban elmondható, hogy ezen a területen elhelyezkedők a tanfolyam árának többszörösét vihetik haza minden hónapban – vagyis ha a megtérülést nézzük, messze a legjobb bármely egyéb befektetéshez képest: a magadba fektetés!

Miért 3D, miért Blender?

Dinamikusan változó világunkban, aki sikeres szeretne lenni, több lábon kell tudnia állnia.
A „3D” önmagában olyan komplex témakör, aminek csak egy-egy külön részterülete, egy önálló külön szakmának is megfeleltethető.
A Generalist képzés kialakításakor, pont ezt vettük figyelembe, hogy egy átfogó képet adjunk, és megtanítsuk a különálló részek alapjait, (amik azonban mind egy nagyobb egész részei) így lehetőség nyílik a későbbiekben a specializációra.
Annál értékesebb lesz valaki a munkaerőpiacon, minél átfogóbb ismeretekkel rendelkezik, ezért akár több helyen is „bevethető”. Szabadúszóként pedig úgy lesznek igazán rentábilisek a vállalt feladatok, minél többet tudsz belőlük önállóan, külső segítség bevonása nélkül.
A 3D egy univerzális nyelv, ami pontosan ugyanolyan megoldásokat követel a világ minden részen.

Digitális nomádoké a jövő
A Covid a sok hátrányával együtt megmutatta, hogy igenis életképes a távmunka, nem csak országhatáron belül, hanem azon kívül is. A digitalizálódás megállíthatatlan, és egyre nagyobb szerepe lesz az életünkben. Az, hogy jól fizető állásunk legyen úgy, hogy közben általunk választott kellemes környezetben végezhetjük azt, már nem csak fikció, hanem a JELEN. A dinamikusan változó szoftveres és hardveres környezetnek köszönhetően már nem szükséges többmilliós beruházásokat sem jetenünk hogy gyorsan és szépen tudjunk dolgozni!

Milyen területeken használhatod a tudásod?
Oktatási és tudományos területeken, 3d nyomtatás, termékfejlesztés és design, régészet, ékszerkészítés, építészet, látványtervezés, prototípus készítés, bútortervezés és belsőépítészet, játékipar, filmipar.
ÉS akkor még ott vannak a különböző részterületek, mint a Hair/Fur, ruházat, folyadék, füst és robbanás/tűz szimulációk, részecske szimulációk, textúra festés, sculpting, és még sorolhatnánk.
A 3D-vel való munka még mindig a legrentábilisebbnek tekinthető a digitális képszerkesztésben, éppen azért, mert nagyfokú elhivatottság és gyakorlás szükséges az elsajátításához.
A befektetett idő, energia és pénz nagyon gyorsan megtérül, hiszen a specifikus szakemberekből hiány van.

A drága, fizetős programok hegemóniájának vége
Gyakran felmerülő érv, hogy a Blender nem „industrial standard”.
A kötött Workflow a beágyazottságon alapul, nem könnyű átállni egyik napról a másikra, és egy működő struktúrát megzavarni, illetve az emberek átképzése is szükséges.
Ugyanakkor egyre többen váltanak, vagy építik be a Blendert is munkafolyamataikba. Vagy teljesen új cégek, már alapból ilyen struktúrával indulnak.
Másrészt pedig egyre szélesebb a kapu a különböző programok közötti átjárhatósághoz, a Blender is rohamléptékben fejlődik, és aki nem számol ezzel, az fog idővel hátrányba kerülni.

A Blender, bár egy ingyenes program, az összes „felsőkategóriás” univerzálisan használható 3D programmal egy szinten helyezkedik el. Speciális belső logikájának köszönhetően hihetetlenül gyorsan és PONTOSAN lehet benne modellezni, emiatt tökéletes alkalmas nem csak a fotorealisztikus
látványtervezéshez, hanem egyúttal kiviteli tervek elkészítéséhez is.
A Blender nyílt forráskódja pont az előnyére is válik, ugyanis az a tapasztalat, hogy a fejlesztések ezen a módon valóban a gyakorlati, felhasználói oldal igényei alapján zajlanak. A mögé beálló egyre nagyobb tőkeinjekció pedig radikális változásokat biztosít minden egyes új verzióra.

A 3D-vel való foglalkozás Soha véget nem érő tanulási folyamat, ezt rendszeresen hangsúlyozzuk. Folyamatosan újabb és újabb technológiai megoldások jelennek meg, melyek átírják, és könnyebbé teszik a munkafolyamatokat. Egyre nagyobb szerepe van az algoritmusoknak, és a mesterségen intelligencián alapuló megoldásoknak, de ne aggódjuk, az emberi tényező egy bizonyos ponton mindig megkerülhetetlenné válik. Változik az adott 3D program is az újabb és újabb verziókkal, bekerülnek új funkciók és bizony el is tűnnek belőle régiek.
Ezt szinte kötelező lekövetni, aki nem tart lépést a fejlődéssel, nagyon gyorsan hátrányba kerül másokhoz képest, ezért nagyon fontos hogy naprakészek legyünk, és folyamatosan képezzük magunkat.
Az alapozó képzésünk pont ennek ágyaz meg, utána már nem lesz szükséges 40-50-100 perces videóanyagokon átrágnunk magunkat, sokkal gyorsabban fogjuk tudni szűrni a számunkra hasznos információt.
Az élő tanfolyam előnyeiről ebben a cikkben írtunk.

Hogyan fogjak neki a tanulásnak?

Az alapoktól 🙂 Magyarországon egyedülálló módon, tantermi, kislétszámú Blender látványtervező/Generalist képzést tartunk Budapesten.
Az oktatás felnőttképzési rendszerben zajlik. Lehetőség van a terem használatára tanítási időn túl is!
A Blender tanfolyamon résztvevők további kedvezményeket kapnak Unity/c# játékfejlesztői tanfolyamunkra! Nézd meg válogatásunkat nálunk végzett tanulók munkáiból, és olvasd el beszámolójukat!

A Blender 3D oktatás szombatonként és péntekenként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 5 fős csoportokban, gépeket biztosítunk!

Megnyitottuk az ország első 3D Coworking/Open Office irodáját, amit minden tanulónk INGYEN vehet igénybe!

Várjuk jelentkezésed!