Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?

Kalmár István vagyok, 41 éves. Jelenleg számítástechnikai kereskedelemben dolgozom. Régebben is érdekelt a 3D modellezés/animáció, de nem mertem belevágni, úgy éreztem Nekem túl bonyolult.

Honnan merült fel a 3D ötlete? Foglalkoztál vele korábban?

2019-ben teljesen véletlenül Youtube-on láttam egy Blender-es videót, ami újra felkeltette az érdeklődésemet a modellezés iránt. Hobbi szinten elkezdtem Blenderezni oktató videók alapján, de sok minden csak felszínesen volt megemlítve ezekben, ezért 2020/21-ben elvégeztem egy Maya tanfolyamot. Az új ismeretek birtokában próbáltam minél jobb modelleket, scene-eket elkészíteni, de még mindig úgy éreztem, hogy valami hiányzik a tudásomból vagy nem értettem meg megfelelően. Ekkor találkoztam a 3D-Studio hirdetésével és szinte gondolkodás nélkül jelentkeztem a  kurzusra. Kifejezetten örültem, hogy az oktatás Blender-ben történik, mert alapból ebben a programban szerettem volna megtanulni modellezni.

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?

A képzés nagyon sok mindent helyretett a meglévő tudásomban és nagyon sok mindennel kiegészítette azt. Tetszett, hogy a tanfolyam eléggé intenzív, mégis ha valami nem volt érthető ki tudtunk rá térni alaposabban. A képzés alatt egyre inkább tudatosult bennem, hogy szeretnék ebben a szakmában elhelyezkedni, nem csak hobbiként tekinteni rá. A jövőben még el akarok végezni egy Zbrush és egy Substance Painter tanfolyamot is, közben pedig felépíteni egy komolyabb portfóliót.

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként és péntekenként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 4 fős csoportokban, gépeket biztosítunk!

Várjuk jelentkezésed!