Kérlek mutasd be magad

Komonszky Zoltánnak hívnak, 38 éves vagyok és első találkozásom a 3D grafikai programokkal gyerekkoromban volt olyan 12 évesen. Egy építész irodában dolgozott Anyukám ahova viszonylag sokat jártam, és ott már nagyon megtetszett az Archicad nevű építész program. Szóval már ott megfertőzött jó értelemben ez a világ. 17 éves lehettem mikor már elkezdtem használni különböző tervező programokat. A szakközép- és főiskola mellett egyre több időt foglalkoztam és fejlesztettem magam ArchiCad, AutoCad programokkal. Emellett pedig szerettem szabadkézi rajzokat is készíteni.

A 2000-es évek elején műszaki rajzok készítésével foglalkoztam többet, de egyre jobban kezdett érdekelni a 3D grafika is. Saját magam olvastam és egyéb internetes forrásokból próbáltam növelni a tudásom. És sok-sok munkaórát tettem bele a gyakorlásba. Volt, hogy lassabban, volt, hogy gyorsabban sikerült elsajátítanom egy-egy részét a folyamatoknak.

Az első munkahelyem egy mélyépítési cégnél volt, ahol művezetőként dolgoztam 3 évet. Ezt követően egy amerikai cégnél helyezkedtem el ahol 3D kivitelezéssel foglalkoztam. Itt már jobban tudtam tanulni a munkatársaktól is, és kezdtem megismerkedni a Cinema4D-vel.

Hobbiból tanultam, és készítettem kisebb munkákat a főállásom mellett. Mivel egyre több tartalom volt megtalálható az interneten az elmúlt években és több program is megjelent így próbáltam megtalálni azt, amire nekem leginkább szükségem lehet, illetve amit anyagilag megengedhetek magamnak.

Hogyan találtál rá a Blenderre?

A Blender az ingyenességével természetesen befutó választásnak tűnt, de mivel szerettem volna tiszta lappal indulni a programmal kapcsolatban így gondoltam keresek egy tanfolyamot. Mivel az évek során csak saját kútfőből és autodidakta módon tanultam, arra gondoltam hasznos lenne teljesen az alapoktól egy szervezett oktatás keretén belül végig venni mindent ezzel az egész 3D dologgal kapcsolatban. Így esett a választás a 3D Studio-ra.

Milyenek voltak a benyomásaid?

Ami szimpatikus volt a tanfolyammal kapcsolattal, hogy kis csoportos oktatást kínált és teljes , átfogó programismeretet. Az órák felépítése és az átadott anyagok nekem megfelelőek voltak, a feltett kérdéseimre választ kaptam, és ha valami nem volt egyértelmű azt az órákon újból átvettük. Az oktatási anyagokat megkaptam, így ha a későbbiekben feledésbe is merülne egy-egy folyamat, akkor is van mihez visszanyúlni és feleleveníteni az órán elhangzottakat.

Jelenleg a főállásom mellett egy egyszemélyes vállalkozást is viszek, ahol szeretném kamatoztatni az itt megszerzett tudást. Belső építésszel és még más építészekkel együtt vállalok projekteket, igazából ezért is szerettem volna fejleszteni magam, hogy egyre jobb és szebb munkákat tudjak készíteni.

Hogyan tovább, mik a terveid a jövőre nézve?

Talán ha úgy alakul a jövőm, akkor akár még ezt a vállalkozást fogom tovább fejleszteni… bármi megtörténhet! Mindenesetre a 3D tanfolyam nekem nagy segítséget jelentett!

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként 9-17 óráig tartanak, Maximum 4 fős csoportokban, gépeket biztosítunk!

Valamint ajándékba adunk 3D nyomtatás kurzust is! (3D nyomtatás alapok, Cura program használata, nyomtatás Ender gépen)

Várjuk jelentkezésed!