Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?  

A nevem Pataki Réka, alapfokú tanulmányaimat a Kolozsvári Művészeti és Design Egyetemen szobrászat szakán végeztem. A művészet  mindig is az életem szerves részét alkotta, hiszen már 11 éves koromtól a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum diákjaként tanultam. Az egyetem után falkép restaurálással foglalkoztam.

 Volt bármilyen grafikai irányú előképzettség?

 Igen, az iskolában, egyetemen rajzot és grafikát is tanultam. Emellett megismerkedtem különböző szoftverekkel is, mint a Photoshop, Procreate és InDesign.  

 Honnan merült fel a 3D ötlete?

  A szobrászat szak elvégzése után, amely inkább a hagyományos technikákra koncentrált, természetes lépésnek tűnt a 3D modellezés, digitális szobrászat, az újmédia művészet irányába való elmozdulás. Az animáció is régóta érdekel, de eddig nem volt alkalmam mélyebben foglalkozni vele.

 Foglalkoztál vele korábban?  

  Minimális szinten már foglalkoztam vele, autodidakta módon kezdtem el tanulni a Blendert. Végül úgy döntöttem, hogy hatékonyabb lesz, ha professzionális segítséget veszek igénybe.  

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?

  A tanfolyam tömény és érthető volt, és az sem hátrány, ha az ember már rendelkezik némi alapismerettel a kezdés előtt. Összességében nagyon hasznosnak találtam, sikerült kiegészíteni és bővíteni a már meglévő ismereteimet.  

Tanfolyam „utóélete”, jövőkép, tervek?

Terveim között szerepel, hogy animáció mesterszakon folytassam tanulmányaimat, és hasonló munkakörben helyezkedjek el.

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 8 fős csoportokban, gépeket biztosítunk! Felnőttképzési rendszerben.

Várjuk jelentkezésed!