Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?

Pénzes Dániel vagyok, gyerekkoromtól érdekes volt számomra minden vizuális dolog. Ez eleinte abban mutatkozott meg, hogy jártam iskola mellett külön rajz órákra, illetve volt olyan korszakom amikor maketteket készítettem. Jelenleg a pályám elején járok, úgy gondolom. Informatikát tanultam, de most például a 3D modellezés melletti motivációm miatt letértem arról az útról.

Volt bármilyen grafikai irányú előképzettséged?

Ha a szabadkézi rajz annak számít akkor igen, sok tanulmányrajzot készítettem már, leginkább tárgyakról. Egyébként meg nem volt. Én előbb kezdtem el megtanulni használni a Blendert, mint mondjuk a Photoshop-ot.

Honnan merült fel a 3D ötlete? Foglalkoztál vele korábban?

Nem foglalkoztam vele, de nagyon régóta bakancslistás volt nálam, hogy egyszer valamikor ha nem halasztgatom tovább, akkor megtanulom. Úgy érzem, hogy minden befektetett perc számomra értékes tapasztalattá vált.

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?

A tanfolyam hosszabb távra ad értékeket amiket magunkkal vihetünk. El lehet mondani róla azt is, hogy megadja a kezdőlökést, számos technikát megismerhetünk. Illetve bizonyos szempontból én azt éreztem, hogy van egy ilyen expert feeling is, mivel bőven előkerülnek olyan dolgok amik nem a kezdők problémakörébe tartoznak. Nekem spórolt ez a tanfolyam időt és energiát illetve sok kapcsolódó ismeret is átadásra került ami számomra érdekes volt.

Mik a terveid a jövőben?

Nyilván olyan lehetőséget keresni magamnak amiben vagy legalább a fantáziámat vagy a térérzékemet szabadjára engedhetem. Egyébként meg kapcsolódó szoftverek tanulása, sok sok kísérletezés, szép modellek, jelenetek készítése.

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 8 fős csoportokban, gépeket biztosítunk! Felnőttképzési rendszerben.

Várjuk jelentkezésed!