Kérünk, mutasd be magad, és a 3D-vel való kapcsolatod!

Lassan 6 éve dolgozom grafikusként, ebből az utóbbi 4 évet egy sportruhagyártó cégnél töltöttem. Tevékenységünk során szinte minden nap használunk mockupokat azért, hogy ezzel szemléltetni tudjuk a megrendelőnek, hogyan nézne ki a design összevarrva. A mockupok elkészítése nagyon körülményes volt (mintadarab gyártása, fotózás stb.) Ezért arra gondoltam, hogy ezt le lehetne modellezni 3D-ben, így nem csak egyszerűbb lesz a folyamat, de a modell sokoldalúan felhasználható, animálható, körbeforgatható lesz stb.

A modellezést próbáltam autodidakta módon megtanulni tutorialokból, de nem éreztem, hogy haladnék vele, sokszor elakadtam, amikor nem úgy működött valami, mint a videóban, nem tudtam visszakérdezni. Ezek miatt hamar letört a kezdeti lelkesedésem. Legközelebb akkor merült fel az ötlet, amikor szembejött velem az Anim-Art hirdetése. A jelentkezés előtt néhány oktatóhellyel összehasonlítva jó ötletnek találtam, hogy itt a blendert tanítják meg elsősorban, ami egy teljesen ingyenes szoftver, így otthon is gond nélkül feltelepíthető, viszont ennek ellenére nagyon sokoldalúan használható. Tetszett, hogy viszonylag rövid idő alatt szerezhetek használható tudást, és az ára is kedvező volt.

A tanfolyam befejeztével elmondhatom, hogy nagyon hasznos volt. Minden témát érintettünk, ami előzetesen érdekelt. Jó érzés, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen szintű tudást mondhatok a magaménak. Egy teljesen új világ tárult fel, új lehetőségekkel. Sőt! Akár egy teljesen új világot hozhatok létre magamnak a semmiből, a lehetőségek pedig szinte korlátlanok. Nagyon érdekelt a téma, és izgalmasnak találtam, ezért nekem könnyen ment a tanulás. Tényleg nagyon fontos az otthoni gyakorlás és a házi feladatok, mert ez nagyban segíti a haladást és a megértést. A tanfolyam intenzív, de követhető. Nem árt jegyzetelni, mert igaz, hogy kaptunk jegyzetet, de jó ha ott van a kézi jegyzet is a saját nyelvezetünkkel, ami kiegészíti a pdf-et. Vagy fordítva, az elektronikus jegyzet jó magyarázat, ha véletlenül nem tudjuk értelmezni a saját írásunkat, amit sietve körmöltünk.

Külön tetszett, hogy Gábor az általános ismereteken kívül felhívta a figyelmet a jellemző hibákra, amik gyakran előfordulhatnak, és ezekre megoldást is mondott. A tanfolyam további előnye, hogy szemben a tutorialokkal – ahol jellemzően csak azt az effektet vagy módszert mondják el, amire rákerestünk – itt a fogalmakat és szabályokat is elmondták nekünk.

A tanfolyam óta eltelt pár hét. Azóta elkészítettem a vizsgafeladatot, amit ha időutazással megmutatták volna nekem a tanfolyam elején, nem hittem volna el, hogy 5 hét múlva ilyet tudok csinálni. A tanfolyam után még sokat kell gyakorolni. Nekem például szinte teljesen újra kellett gyakorolnom pár dolgot azok közül is, amit a tanfolyamon már vettünk.

A képzésnek köszönhetően alap dolgokat már magamtól is magabiztosan megcsinálok a programban, bonyolultabb vagy teljesen új témaköröket pedig már sikerrel el tudok sajátítani az internetes segédanyagokból, mert már van fogalmam miről is beszélnek benne. Most már nem akaszt meg, ha valami nem úgy működik, mint a videóban, mert a jegyzetekből visszakereshetem, hogy az esetleges problémákra milyen megoldások léteznek.

A felnőttképzésben az a jó, hogy erre azért jelentkezik az ember, mert érdekli a téma, és csak olyat tanulunk ami számunkra érdekes, így könnyű elsajátítani. Engem annál jobban érdekelt a szakma, minél többet tudtam meg róla. Láttam a lehetőségeket, milyen lenyűgöző dolgokat lehet létrehozni és mielőbb én is ennek a mesterévé akarok válni.

A tanfolyamnak hála az alaptudásom már megvan, már csak nagyon sokat kell gyakorolnom.

Köszönjük!

A 3D tanfolyamok szombatonként 9-17 óráig tartanak, Maximum 4 fős csoportokban, gépeket biztosítunk! Valamint ajándékba adunk 3D nyomtatás kurzust is! (3D nyomtatás alapok, Cura program használata, nyomtatás Ender gépen)

Várjuk jelentkezésed!