Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?
Vadon Zsolt, szabadúszó designer vagyok, lassan 10 éve tevékenykedem benne. Voltam rövid ideig ügynökségnél és kis studióknál, de hamar rájöttem hogy magam ura szeretnék lenni. Elvégeztem grafikai iskolát, de inkább saját magam kárán és hasznán tanultam meg a dolgokat. Főleg arculattervezések, reklámanyagok, csomagolás tervezések, webdesignokat, digitalis illusztrációkat vállalok, de igazából mindent szívesen megtervezek ami digitális grafika, amit pedig nem tudok megtanulok ahogy tudom. 

Volt bármilyen grafikai irányú előképzettség?
Adobe termékek széles skáláját ismerem, Mac környezetben. (ezúton is üzenem annak aki Macen dolgozik hogy mihamarabb bővítsen windowsra is, sajnos mint számomra kiderült a Mac ebben a 3D környezetben katasztrófális hardver/render eredményekkel dolgozik)

Honnan merült fel a 3D ötlete? Foglalkoztál vele korábban?
Sokáig nem képeztem aktívan magam, de ez kiégéshez és motiválatlansághoz vezetett. Ennek az útnak a végén találtam meg egy új hobbimat is, az új dolgok elsajátítását. Elkezdtem szabadkézi festéssel, digitális és kézi rajzzal foglalkozni és 3D vel. Párszor már Cinema4D-ztem de nem jelentős mértékben, szóval a 3D tudásom nulla volt. 
Láttam pár szép csomagolás tervezést animálva, innen jött a 3D érdeklődésem amivel már évek óta szemezgetek csak lustaságom és időm nem engedte hogy foglalkozzak vele.

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?
Nagyon jó átfogó volt a tanfolyam. Sokszor volt azaz érzésem hogy foglalmam sincs mit csinálok (főleg a fránya Node-oknál), de ezt annak tekintem hogy régen is nehezen tartottam a tempót az iskolában, sosem voltam jó tanuló se szorgalmas. Mindenbe belekostolunk egy kicsit, így már az embernek lesz egy alap tudása. Tanfolyam után pedig BlenderGuru és rengeteg youtube tutorial várt 🙂 Újaknak tanácsom hogy jegyzeteljetek sokat, hasznos lehet később.

Tanfolyam „utóélete”, jövőkép, tervek?
Nagyon élveztem a beadandó tervezést, roppant jó érzés volt saját magam megtervezni egy teljes anyagot nulláról. Már van is olyan megrendelésem ahol be tudom a 3D tervezést reményem szerint kapcsolni, szóval mindenkinek csak ajánlom akit érdekel a digitális világ tervezés.

Ezúton köszönöm Gábornak, Konyári Balázs mentoromnak és persze az összes youtube videósnak 🙂

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként és péntekenként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 5 fős csoportokban, gépeket biztosítunk!

Megnyitottuk az ország első 3D Coworking/Open Office irodáját, amit minden tanulónk INGYEN vehet igénybe!

Várjuk jelentkezésed!