Bemutatnád magad, mivel foglalkoztál eddig?

Zolnay Tímeának hívnak, ipari termék- és formatervező mérnökként, majd gépészmérnökként szereztem diplomát, és a kisfiam születéséig gyártásban dolgoztam. Az egyetem alatt több modellező programmal is találkoztam, és mellette gyakornokként dolgoztam 3D modellezőként is. Majd ez az irány megszűnt és a gyártás felé indultam, de hiányzik a kreativitás az életemből.

Blenderben évek óta próbálkoztam modellezni időszakosan, de általában egy-egy Youtube tutorial után feladtam, és hosszú ideig nem nyúltam hozzá, mert amit kigondoltam, azt magamtól sosem tudtam megvalósítani. Teljesen más gondolkodásmódot igényel, mint az eddig ismert modellező programok. Viszont mindig vonzott a szabadabb stílusa, és a mások által készített modelleken csak ámultam.

A tanfolyam ezen sokat segített, de úgy érzem, nagy segítség volt, hogy nem teljesen ismeretlenül vágtam bele és volt egy alap tudásom, tudtam figyelni a buktatókra, és az apróbb trükkökre. Párszor fogtam a fejem, ha ezeket a kis fogásoat ismertem volna, akkor a korábbi próbálkozások nem fulladtak volna kudarcba.

Milyen benyomásaid voltak a tanfolyamról?

A tanfolyam nagyon intenzív, mindenre kitér, és akit érdekel valamelyik része, ez alapján biztos el tudja mélyíteni a tudását. Sokat kell jegyzetelni, érdemes mindent felírni, amit Gábor buktatókként említ, mert ott hiába tűnik logikusnak, otthon nem biztos, hogy eszébe jut az embernek (saját tapasztalat :)). A házi feladatok mindig az adott hét tananyagához igazodnak, érdemes megcsinálni, mert így rögzül a sok információ. A beadandó meg hab a tortán, ott mindent lehet használni és ott áll össze igazán a tudás, meglepő, hogy 5 hét után milyen szintű feladatot lehet megugrani. És ezentúl a Youtube tutorialok se fognak ki az emberen.

Tanfolyam „utóélete”, jövőkép, tervek?

Mindenképpen szeretnék a Blenderrel egyelőre hobbi szinten foglalkozni, mélyíteni a tudásom, megtalálni az utam. A férjemnek tervezek a játékához különböző modelleket, szeretnék összeállítani egy portfóliót is, és aztán ha úgy alakul, akkor komolyabb szinten is foglalkozni szeretnék vele.

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként és péntekenként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 4 fős csoportokban, gépeket biztosítunk!

Várjuk jelentkezésed!