Concept design alapján: Doug Chiang and John Park.(Lucasfilm)

Szenográdi Szabina vagyok, festőművész és grafikus. Magyar és nemzetközi rajz- és animációs filmekben dolgozom háttérfestőként, és ez a világ az, amiben tökéletesen ki tudok bontakozni, mert ebben ötvözhetem mind a grafikai és mind a festői látásmódomat. 

A Ruben Brandt, a gyűjtő c. produkció volt az első rajzfilmes munkám, ahol a háttérfestés mellett kaptam textúrázási és projektálási feladatokat, és 3D renderekből is dolgoztam mint referencia, így ezt nevezném meg első kapcsolódási pontnak a 3D-vel. 

A háttérfestés mellett képeztem magam 2D animációban, textúrafestésben és concept artistként is, de úgy éreztem hiányzik az eszköztáramból a 3D. 

A Blenderrel az a célom, hogy meggyorsítsam és megkönnyítsem látványtervezési folyamatokat. Ezzel párhuzamosan a 3D nyomtatás is bekerült a látóterembe, volt alkalmam használni 3D nyomtatót is, így nem volt kérdés, merre tovább. Maga a szoftver kiválasztása egyértelmű volt: a Blender nagyon jól optimalizált, sokoldalú, ingyenes és a kezelői felülete is gyorsan megtanulható, továbbá sok hazai stúdió használja már, ezért külön öröm volt, hogy itthon magyarul indul egy intenzív kurzus.

Tutorial videókkal kezdtem a tanulást, mielőtt rátaláltam a tanfolyamra. Nagyon lassan haladtam, mert nem voltak meg a stabil alapok, és ismerve magamat sokkal gyorsabban hatékonyabban tudok tanulni képzési keretek között. A Blender tanfolyam egyik legnagyobb előnye amellett, hogy intenzív: kis csoportban tanultunk, így minden felmerülő kérdésre és problémára elég időt tudtunk szentelni, számomra nagyon fontos az interakció.

Gábor ügyelt arra, hogy mindannyian pontosan elsajátítsuk az adott témakört és felhívta a figyelmünket a leggyakoribb hibákra és ezek megoldásaira, és rengeteg tippet is kaptunk a kész tananyag mellett, hogyan gyorsítsuk és egyszerűsítsük a saját munkánk.

A tanfolyam után gyakorlatilag azonnal tudtam alkalmazni a tanultakat, concept designhoz jelenleg is használom a Blendert, így ez egy igen gyorsan megtérülő befektetésnek ígérkezik. Az biztos, hogy rengeteget kell még tanulnom, de úgy gondolom nagyon jó alapokat kaptam, ami után könnyebb lesz bővíteni ezt a tudást.

Köszönjük!

A Blender 3D oktatás szombatonként és péntekenként 9-17 óráig tartanak, hétköznap 17-21 óráig, Maximum 4 fős csoportokban, gépeket biztosítunk!

Várjuk jelentkezésed!